Топ Вести

Грантови за странски студенти на Универзитетот во Болоња

Грантови за странски студенти на Универзитетот во Болоња

University of Bologna Study Grants for International Students   Brief description: The University of Bologna awards 48 study grants to deserving international students who wish to register for First, Single, and Second Cycle Degree Programmes at the University of Bologna for A.Y. …

ИАЕСТЕ Надворешен конкурс за аплицирање на стручни пракси

ИАЕСТЕ Надворешен конкурс за аплицирање на стручни пракси

Студентската организација ИАЕСТЕ Македонија го распишува Надворешниот Конкурс 2017 за аплицирање на платени стручни пракси во странство. Секој студент од …

Конкурс за доделување на 20 целосни стипендии за додипломски, постдипломски и докторски студии на државните високообразовни установи во Унгарија за академската 2017/2018 година

Конкурс за доделување на 20 целосни стипендии за додипломски, постдипломски и докторски студии на државните високообразовни установи во Унгарија за академската 2017/2018 година

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) на Владата на Унгарија за академската 2017/2018 година, предвидува да бидат доделени вкупно 20 стипендии на кандидати од …

Образование и Наука

Македонија

Забава

Top