Топ Вести

Конкурс за доделување на стипендии за последипломски студии од Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија (Monbukagakusho: MEXT) на Јапонија за 2019-2021 година

Конкурс за доделување на стипендии за последипломски студии од Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија (Monbukagakusho: MEXT) на Јапонија за 2019-2021 година

Доделените стипендии се однесуваат за усовршување или последипломски студии. а) Усовршување: времетраењето на стипендиите е 2 години (април 2019 - март 2021 година) …

Студентите од Стоматолошки факултет во Скопје освојуваат престижни награди на меѓународните студентски конгреси

Студентите од Стоматолошки факултет во Скопје освојуваат престижни награди на меѓународните студентски конгреси

Студентите од Стоматолошкиот факултет во Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје учествуваа на 25-тиот Cтудентcки стоматолошки конгреc во …

Целосно финансирани магистерски стипендии на “LUISS Business School” во Италија

Целосно финансирани магистерски стипендии на “LUISS Business School” во Италија

Fully Funded Master Scholarships at LUISS Business School in Italy   Description The LUISS Business School is inviting applications for up to 10 Scholarships for the Master in Risk Management and insurance starting on September 24, 2018. International students are eligible to apply …

Образование и Наука

Македонија

Top