10 УАКС Стипендии

UACSz-1024x681.jpg

Драги кандидати,

Дали сте вие еден од нашите ТОП10?

Фондацијата за стипендирање и професионален развој на Универзитет Американ Колеџ Скопје денес го распишува новиот Конкурс за стипендии.

Оваа година, ќе бидат доделени десет стипендии за додипломски студии на УАКС за учебната 2021/2022 г. Кандидатите може да изберат од следните студиски програми:

Факултет за деловна економија и организациони науки·         Менаџмент·         Маркетинг·         Финансии·         Сметководство и ревизија·         Бизнис администрација и економија – двојна диплома со Тор Вергата
 Факултет за архитектура и дизајн·         Архитектура
 Факултет за компјутерска техника и информатика·         Софтверско инженерство·         Компјутерски мрежи·         Менаџмент на информациски системи·         ИТ менаџмент·         Роботика, вештачка интелигенција и обработка на сигнали
 Факултет за политички науки·         Економска дипломатија·         Меѓународни односи и дипломатија·         Психологија (четиригодишни студии)
Факултет за странски јазици·         Деловна комуникација и превод на англиски јазик·         Настава по англиски јазик

За условите, документите, бодувањето и процесот на селекција, погледнете го интегралниот текст на Конкурсот.

Аплицирајте веднаш и подгответе се да станете горд студент на Универзитет Американ Колеџ Скопје!

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail