rabota.jpg

Променил повеќе работни места, а во последните девет години собрал стаж од пет – шест години, раскажува човек од Хрватска.

Тој живее на Истра и веќе 13 години се обидува да најде стабилна работа. Бил бравар, инструктор за возење, телеоператер.Претходно бил во Италија, но во 2006 година одлучил да се врати во својата татковина и да бара работа на Истра.

Во земјата 19% од вработените немаат постојана работа, туку работат на определено време.

Хрватска преднични по бројот на работни места кои носат несигурност, работа на „црно“, мали или никакви права на работникот.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail