1-1.jpeg

Откриена најголемата солена пештера на светот: Според Библијата жената на Лот тука била претворена во столб од сол! Кај Мртвото море се криеле дури 10 км од оваа убавина

Израелските истражувачи ја откриле најголемата “солена пештера” на светот, …