ezero.jpg

Мистично езеро настанало кога селото било поплавено, а жителите велат дека сè уште го слушаат ѕвоното од камбанаријата на некогашната црква

Темелите на градот сè уште се наоѓаат под вода, но камбанаријата е доволно висока што и …