mon.jpg

Kонкурс за доделување на студентските стипендии за странски државјани кои се од интерес за Република Северна Македонија за студиската 2019/2020 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната …

masinski-660x330.jpg

Студент од Машински факултет го освои првото место на Меѓународната студентска олимпијада за проектирање на технологии за обработка со обликување

Ташули Талески, студент на Машинскиот факултет во Скопје го освои првото место на …