Акцелераторот УКИМ во сабота ја завршува еднонеделната “Booster Week” со студeнти и професори од Швајцарија

university-accelerator-e1557410789448.jpg

Акцелераторот УКИМ организира презентација во сабота во 13:30 часот во Техничкиот кампус на УКИМ по завршување на еднонеделниот настан “Booster week – Developing Entrepreneurship Together”

Акцелераторот УКИМ за прв пат е домаќин на група од шестмина професори и седумдесетина студенти од мастер програмата за бизнис и администрација од Универзитетот за применети науки и уметности од Луцерн во Швајцарија.

Програмата за стекнување на нови знаења преку размена на искуства за македонските стартапи и студентските тимови од Швајцарија, “Booster week – Developing Entrepreneurship Together”, ja организира Акцелераторот УКИМ во партнерство со Центарот за претприемништво и развој (ЦЕЕД Хаб Скопје), Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и Универзитетот за применети науки и уметности oд Луцерн.

Во текот на оваа недела студентите од Швајцарија заедно со 13 македонски стартапи ги унапредуваа нивните бизнис модели и постоечките технолошки решенија.

Учесниците од Македонија се дел од првата предакцелераторската програма наменета за студентите на УКИМ и акцелераторската програма за стартапи при Акцелераторот УКИМ.

Целта на интерактивните работилници под менторство на гостите од Швајцарија е да се овозможи побрз пристап до глобалниот пазар за производите на македонските стартапи.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail