Ако успеете да ги решите овие задачи – вие сте гениј за логика

19.12.brightside_logika.jpg

Ако сте убедени дека полето на логиката ви е силна страна во животот тогаш овие задачи за вас ќе бидат мачкина кашлица. Сите комбинаторики се направени по ист принцип, па ако успеете да го сфатите тогаш вие сте гениј за логика.

Разгледајте ги бројките и малку размислете. Размислете подобро, не се откажувајте веднаш. Ако не ви оди тогаш одговорот е под сликата подолу.

 

 

 

 

 

 

Првото равенство е добиено на следниот начин:

8 + 2 = 16106

8 x 2 = 16
8 + 2 = 10
8 – 2 = 6

На ист принцип се добиени и останатите равенства.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail