Ангела Ли Дакворт: Моќта на страстa и упорностa

Оставајќи високо платена консултантска работа , Ангела Ли Дакворт се вработува како  наставничка по математика на седмо одделение во државно училиште во Њујорк. Таа брзо ссфаќа дека коефициентот на интелегенција IQ не е  единственото нешто по што се одвојуваат  успешните  од обичните ученици. Тука, таа ја објаснува нејзината “GRIT” теорија , како индикатор за успех.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail