„Армија“ мачки ги чуваат уметничките дела во Ермитаж (видео)

timthumb-1.jpg

Неколку десетици мачки живеат во депото на еден од најголемите музеи во светот – Ермитаж во Сант Петерсбург. Уште од 18-тиот век, по наредба на крализата Елизабета од Русија, мачките во депото се грижат да не се појават глувци и да оштетат некое од вредните уметнички дела.

Неколку десетици мачки живеат во депото на еден од најголемите музеи во светот – Ермитаж во Сант Петерсбург. Уште од 18-тиот век, по наредба на крализата Елизабета од Русија, мачките во депото се грижат да не се појават глувци и да оштетат некое од вредните уметнички дела.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail