Австриска стипендија за пост-докторанди

mon.jpg

Конкурс за заеднички македонско – австриски научно-истражувачки проекти за периодот 2022 – 2023 година

Амбасадата на Република Австрија во Скопје известува дека австриската Академија на науките преку програмата за мобилност “Joint Excellence in Science and Humanities“ (JESH)  нуди можност за стипендија за пост-докторанди, при што во рамки на истражувачкиот престој стипендистите можат да воспостават научна соработка во Австрија, како и во други 55 земји во фокусот (JESH Outcoming). За програмата можат да се пријават пост-докторанди до 10 години од завршување на нивните докторски студии.

Престоите за истражување се финансираат за период од еден до шест месеци.

Напомена: JESH прифаќа само индивидуални апликации.

Крајниот рок за пријавување е 20 мај 2021 година.

Повеќе информации во врска со конкурсот за стипендијата „Joint Excellence in Science and Humanities“ (JESH) можат да се најдат на веб страницата: https://stipendien.oeaw.ac.at/stipendien/jesh.

Извор: МОН

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail