Beethoven 250

Zum-proslava-na-20-godini-na-programata-za-Sonologija-i-Sonologija-so-multimedija-pri-FMU.jpg

Видеа подготвени од студентите и професорите на УКИМ ФМУ по повод 54 години УКИМ ФМУ

Во чест на 250 години од раѓањето на Лудвиг ван Бетовен Факултетот за музичка уметност – Скопје на својот YouTube-канал објавува снимки на изведбите и други активности на студентите и професорите на ФМУ посветени на овој значаен јубилеј.

Beethoven 250

Dona nobis pacem 
Хор „Драган Шуплевски“ на ФМУ – Скопје 
Диригент: проф. м-р Сашо Татарчевски

Багатела оп. 33, бр.1, Es-dur 
Ивона Стојанова – пијано, втора година 
Класа: проф. д-р Марија Ѓошевска

Соната “Appassionata” бр. 23, f-moll, оп. 57, I став 
Софија Просковска – пијано, четврта година 
Класа: вонр. проф. д-р Кристина Светиева

Извор: ФМУ

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail