mon.jpg

Повик за стипендии за додипломски, последипломски и докторски студии на државните универзитети и колеџи во Унгарија за академската 2021/2022 година

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) на Владата на Унгарија за учебната 2021/2022 …

mon.jpg

Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската 2020/2021 година

Врз основа на член 49 став 1 од Законот за студентскиот стандард („Службен весник на …

mon.jpg

Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на студии од прв циклус на јавните и приватните високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската 2020/2021 година

Врз основа на член 49 став 5 од Законот за студентскиот стандард (“Службен весник на …