„ЧИКАГО“ во МНТ

341199-se-spoija-vistinskite-lugje-dobivme-mjuzikl-za-merak.jpg

Мјузиклот „ЧИКАГО“ ќе се игра и на 26 и 27 декември со почеток во 20 часот во Македонски народен театар.

Текст: Фред Еб и Боб Фоси, Композитор: Џон Кандер, Текст на песни: Фред Еб
Базирано по драмата Чикаго од Маурин Далас Ваткинс
Режисер: Наташа Поплавска

Мјузиклот „ЧИКАГО“ е копродукциски проект помеѓу Македонски народен театар, Македонска опера и балет и Факултетот за музички уметности, Скопје, Р.Македонија.

Кореографија: Олга Панго
Диригент: Бисера Чадловска
Дизајн на сцена и видео: Емил Петров
Костимограф: Александар Ношпал
Драматург: Загорка Поп-Антоска-Андовска
Асистент кореограф: Ирена Лозинска
Корепетитор за пеење: Марија Димитријевиќ
Клавирски корепетитори: Зоран Станишиќ и Андреј Наунов
Препев на песни: Маја Павловска
Превод на текст: Наташа Илиевска

Играат:
Јелена Јованова – Рокси Харт
Арна Шијак – Велма Кели
Жарко Димоски к.г. (Театар Комедија) – Били Флин
Ивица Димитријевиќ – Ејмос Харт
Тања Кочовска к.г. (Театар за деца и младинци) – Мама Моротн
Билјана Драгичевиќ – Пројковска к.г. (Драмски Театар) – Мери Саншајн
Ана Стојановска – Ени, Кити
Тина Трпкоска – Џун
Билјана Јовановска -Ханијак
Нина Деан – Лиз
Лиле Миленковска/Саша Саган – Мона
Александар Михајловски – Фред Кејсли, Арон, Доктор и Хари
Александар Ѓорѓиески – Церемонијал Мајстор, Началникот Фогарти и Мартин Харисон
Борјан Тетиев – Судија
Стефан Кочевски-Кројачот
Маја Митровска-Вероника
Марија Крстевска-Правдата
Драган Кочовски – Држават или Вујко Сем
Балет и хор/МОБ
Оркестар/ФМУ

Извршен продуцент: Симона Угриновска
Инспициент: Вукица Александрова
Дизајнер на светло: Игор Ѓеоргиев и Милчо Александров
Светло-мајстори: Дарко Младеновски, Владо Ќулавковски
Видео-мајстор: Давор Черепналкоски
Дизајнер на тон: Бојан Угриновски
Тон-мајстор: Ташко Грујовски, Александар Арсиќ и Ненад Трпеновски
Манипуланти на горен и долен погон: Васко Бојаџиски и Трајче Тасевски
Дизајнер на шминка: Горан Игњатовски
Фотограф: Роберт Јанкуловски
Вајар: Ангел Петровски
Суфлер: Тања Ивановска
Гардеробери: Фиданчо Петровски, Валентина Чонкова, Светлана Апостолска и Скендер Бериша
Перикери/Фризери: Бранка Пљачковска, Моника Грковска
Реквизитери: Соња Крстевска и Исмаил Баки
Декоратери: Боби Гелиќ, Христијан Стојмановски и Мартин Китановски
Мјузиклот „ЧИКАГО“ се реализира со посебен договор со компанијата СЕМЈУЕЛ ФРЕНЧ, ИНКОРПОРЕИШН

 

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail