Делба на клетка под микроскоп (видео)

hqdefault.jpg

Во видеово од Francis Chee Films, можеме да видиме делба на клетка од втор степен. Клетката е од полноглавец од жаба, а делбата се одвива во раната фаза на ембрионот. Тоа е фаза во која зиготот (оплодената јајце-клетка) кај многу животински видови поминува низ брзи клеточни циклуси, при кои се дели на збир од клетки, а без да се промени големината на оригиналниот зигот.

Во тајмлапсов се собрани вкупно 33 часа клеточни процеси.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail