ДХЛ: Финансов Администратор

dhl_bg.png

ДХЛ Експрес Македонија Дооел Скопје, објавува оглас за вработување на:

 

Финансов Администратор во ДХЛ Фреит

Работното место се однесува на определен период од една година
 
Потребни квалификации:
 • Универзитетска диплома
 • Претходно работно искуство на иста или слична позиција од најмалку една година
 • Задолжително познавање на работа со компјутери (MS Office пакет програми)
 • Познавање на Англиски јазик (усна и писмена комуникација)
 • Поседување на возачка дозвола Б-категорија
Одговорности и задачи:
 • Помага и го оддржува развојот и достигнувањата на компаниските цели;
 • Работи на задржување на постоечките клиенти, како и добивање на нови клиенти;
 • Организира издавање на фактури, како и архивирање на документацијата во регистри;
 • Проверка и наплата на доспеани побараувања од клиентите;
 • Известување на клиентите за патот на пратките;
 • Контакт и комуникација со адвокатската канцеларија;
 • Подготовка и креирање на извештаи во согласност со компаниските стандарди и локалните законски норми;
 • Грижа за корисниците на услугите;
 • Следење на доспеани побарувања и наплата на побарувањата;
 • Организирање и менаџирање на сите плаќања кон добавувачи;
 • Анализа на приходите и трошоците во компанијата;
 • Регистрирање и решавање на евентуални жалби и поплаки од наши корисници на услуги.
Сите заинтересирани кандидати ги покануваме да аплицираат преку испраќање на професионална биографија (CV) вклучувајќи и писмо за мотивација, на следната e-mail адреса: [email protected]
Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесен избор на селекција!
Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail