drev.jpg

За да се ослободиме од болката, честопати посегнуваме по бројни лекови. Иако медицината многу се развиваше, не можеме да заборавиме на древните методи кои ги користеле нашите предци. Некои од најефикасните методи доаѓаат од Истокот, посебно од Јапонија.

Жан Шин Џиутсу е метода која може да помогне во балансирањето на нашите емоции, со стимулација на дел од раката, пишува порталот „Healthandlove“. Секој прст е поврзан со одреден орган, а секој орган е поврзан со некоја емоција. Така со допирот на некој прст постигнувате контрола над вашите емоции и органи.

Палецот е задолжен за слезината и органите за варење, анксиозност и депресија, нервоза, болка во стомакот, главонолка и проблеми со кожата.

Показалецот е поврзан со мочниот меур и бубрезите, емоциите на страв и збунетост, проблемите со варење на храната, болките, болките поврзани со забите , со грбот.

Средниот прст се поврзува со црниот дроб, жолчката, жолчката кеса, емоциите на лутина и иритација, кои се симптоми на мигрена, проблеми со видот , лоша цикрулација, замор , менструални болки.

Претпоследниот прст треба да го масирате ако ве мачат цревата и белите дробови, а поврзан е со негативните смоции, а од симптомите се поврзани со астма, проблеми со дишењето.

Малиот прст масирајте го ако имате проблеми со срцето, цревата, ако ве мачи, анксиозност, нервоза, мала самодоверба., имате болно грло или проблеми со коските.

Имајте на ум дека не постои научна потврда на ова тврдење, но оваа пракса постои веќе илјадници години. Се што ви е потребно се 3 минути и малку трпение.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail