Дронови во САД за првпат им доставија лекови на пациенти (ВИДЕО)

mkd-442926.jpg

Дронови на мултинационалната поштенска компанија УПС за првпат доставија лекови во двор на приватна куќа и дом за постари лица во САД, објави компанијата.

 

Дронови во САД за првпат им доставија лекови на пациенти (ВИДЕО)
Дронови на мултинационалната поштенска компанија УПС за првпат доставија лекови во двор на приватна куќа и дом за постари лица во САД, објави компанијата.

Со летот во петокот во градот Кери во Северна Каролина, подружницата на УПС Флајт форвард ги победи конкурентите во трката за тој голем пазар.

Друг дрон достави лекови од аптека на јавната површина во рамки на дом за постари и изнемоштени лица.

Пакетите со големи на помала кутија за чевли беа спуштени од дроновите кои лебделе на висина од шест метри.

Тоа се првите летови изведени во рамки на програмата што ја одобри американската Сојузна управа за воздушен сообраќај.

Дронови во САД за првпат им доставија лекови на пациенти (ВИДЕО)
Дронови на мултинационалната поштенска компанија УПС за првпат доставија лекови во двор на приватна куќа и дом за постари лица во САД, објави компанијата.

Со летот во петокот во градот Кери во Северна Каролина, подружницата на УПС Флајт форвард ги победи конкурентите во трката за тој голем пазар.

Друг дрон достави лекови од аптека на јавната површина во рамки на дом за постари и изнемоштени лица.

Пакетите со големи на помала кутија за чевли беа спуштени од дроновите кои лебделе на висина од шест метри.

Тоа се првите летови изведени во рамки на програмата што ја одобри американската Сојузна управа за воздушен сообраќај.

Регулаторите сѐ уште ги досредуваат правилата според кои беспилотните летала ќе оперираат во американскиот воздушен простор. Прецизни насоки се очекуваат во 2021 година.

Флајт фоврад и стартап компанијата Матернет потпишаа низа договори за достава на биолошки примероци во неколку медицински установи.

Винг, оператор на дронови во сопственост на компанијата на Гугл Алфабет, се здружи со аптеките Валгринс и Федералните пошти (Федекс) за домашни достави во Кристијанбург во Вирџинија.

Извор: Мкд

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail