Епохално: Куба пронајде вакцина против Рак – излечени 100.000 луѓе!

cimavax-egf3-resize660.jpeg

Ракот веќе одамна не е само болест, туку се претвори во една од најпрофитабилните бизнис индустрии – тоа сите го знаеме!

Фармацевтските корпорации, болниците, трговците, докторите ширум светот, прават милијарди од чумата на 21 век. Пред 20-тина години, со многу тенок буџет, но со огромен ентузијазам, неколку кубански доктори и микробиолози почнуваат истражувања во оваа област, целта е не да се прават пари, туку да се најде ефикасно решение против страшната болест.

Резултатот е првата во светот вакцина против рак на белите дробови – „CimaVax“, и лекот кој успешно најде примена кај болните од рак на простатата, дебелото црево, дојка, тумори во мозокот – „EscoZul“, пишува порталот zdrave.to

Во 2015 година вакцината е испробана кај 9.000 лица, а над 100.000 биле излекувани само на база на лекот – без хемотерапија, зрачење или хируршка интервенција.

Штом една сиромашна и заостаната земја како Куба успева да постигне победа против најстрашната болест на,  се поставува прашањето дали огромните фармацевтски гиганти се обидувале до сега да најдат лек или целта им била да заработуваат  милијарди долари.

Што е ракот? Тој се јавува кога една група клетки во телото почнуваат да се размножуваат “автономно” и уништуваат другите ткива. Досега се откриени над 200 видови на оваа подмолна болест, како најчести видови се на кожата, на белите дробови, на дојката и дебелото црево, панкреас и други.

Зошто одеднаш некоја група клетки едноставно “полудуваат”? Одговорот го добив во едно интервју на кубанска докторка по нивната национална телевизија: Причините, според експертот, за појавата на ракот се три.

Гените, 2. Начин на живот – лоша храна со ГМО, конзерванси, вештачки состојки, недостаток на спорт и 3. Многу важен фактор се покажа емотивно-ментална состојба – стресот и попрецизно не присуството на стрес, туку несправувањето со него – приведувањето на лоши емоции и негативни чувства, песимизам, недостаток на задоволство од животот.
Тогаш телото реагира на физиолошко ниво и престанува да произведува многу потребните за здравствената функционирање хормони …

Лутете се, но за кратко, истурете го гневот и потоа заборавете го! Не грижете се повеќе за она што било или мислите дека ќе биде “. Тоа се и препораките на д-р Фернандо Аресес – еден од најголемите експерти во оваа област.

Почетокот е поставен со истражувањата кои спроведува биологот Мисах Бордиер со отровот на сината скорпија. Научникот констатира позитивен резултат за пациентот.

Тој успева да синтетизира производ кој се вика EscoZul. По спроведени истражувања кубанското Министерство за здравство го класифицира како токсини со природен потекло кој има аналгетски, антиинфламаторно и противотуморно дејство. Кај 97% од пациентите забележано подобрување на квалитетот на живот. Досега лекот е применет на над 100 000 луѓе од Шпанија, Куба и Латинска Америка.

Друг огромен успех во борбата на кубанската медицина против ракот е создавање на првата во светот вакцина против рак на белите дробови – CimaVax. Револуционерното при овој лек е дека припаѓа на нова класа лекување, наречено имунотерапија и исклучува, оперирање, радијација и хемотерапијата.

Имунотерапија, го стимулира организмот со сопствени сили и средства да се бори со  болеста.

Од ноември 2016, по посетата на Барак Обама во Куба, вакцината веќе се тестира и во американските лаборатории, и можеби тоа ќе биде прв производ, кој ќе прескокне ембаргото наметнато пред повеќе од 50 години на малата островска земја.

Како делува?

esize660

Кубанските научници изолирале моќен менингитов протеин кој се имплементира во друг протеин наречен “епидермален, фактор на раст” или EGF. ИРФ е клучен во контролирање на ракот, бидејќи тој им овозможува на клетките на ракот да се размножуваат неконтролирано. Кога се инјектира во пациентот, овој протеин стимулира имунолошкиот систем да препознава малигните, канцерогени клетки и да ги уништува. Наречен е “вакцина”, бидејќи, како и другите слични препарати го стимулира организмот сам да елиминира агресивните тела и да спречува размножување. Освен во Куба вакцината може легално да биде купена и во Босна и Херцеговина, Колумбија, Парагвај и Перу. Околу 10.000 лица веќе го осетиле ефектот.

За Кубанците лекувањето е бесплатно, но не и за странците. Целокупното лекување трае околу 8 месеци и чини сè – престој и лекување, околу 10000 американски долари. За оние кои ги немаат овие средства и можности, важно е барем да отидат до Куба, за да им се дадат првите неколку дози од вакцината, и да им се дадат индивидуални инструкции за лекување.

Првите две инјекции се ставаат во раката, а потоа – уште две во ногата. Следното примање може да се изврши дома во текот на неколку месеци. Цената на таква вакцина „CimaVax“ во Куба е околу 100 долари.

Како до вакцината и до експертите на Куба?!

EscoZul се произведува само од кубанската фирма Labiofam: Avenida Independencia km. 16 1/2 Boyeros, Santiago de las Vegas, Havana, Cuba Tel: +53 683 3188/683 2151, fax: 683 2151, тел. 537 683 2151 внатрешен 234. На овој телефон одговара д-р Нејза Вергес – радиологист и д -р Нјудис Круз: 537 683 0924, e>mail: niudis.cruz@infomed.sld.cu и labiofam@ceniai.inf.cu.
Не треба да се меша лекот со присутнi хомеопатски препарат Vidatox кој не поседува антиканцерогено дејство на Ескосул!

Центарот за Национално здравје има следните контакти:

Директор – Д-р Хозе Андрес Лопез Лосада, [email protected] Директeн. Број е +5378322202, а на “Туризам за здравје”: Calle 230 entre 15A and 17, Siboney, Havana, Cuba, тел .: +53 7 33-7473 al 74 Fax: +53 7 33-7198 y +53 7 33-7199, email: [email protected] Web: Centro Internacional de Salud La Pradera

Друг корисен контакт е Националниот Институт за онкологија. Таму се извршуваат сите истражувања, се развиваат лекови третмани и таму работат едни од најголемите светски умовит: Instituto Nacional de Oncología y Radiobiología – INOR, адреса: Calle 29 esq. F, Vedado, Plaza de la Revolución, Havana, Cuba, тел .: (537) 8325865, (537) 8382576, (537) 8382578, (537) 8375440. Fax (537) 8382593, Website www.inor.sld.cu.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail