Еве ги условите кои ги нудат 10-те големи компании на идните вработени

img-310953.jpg

Големите технолошки компании не штедат средства, кога бараат да ангажираат нови засилувања за своите тимови. Тука можеме да ги вклучиме дури и стажантите, станува јасно од анкетата, спроведена од Џеси Колинс од „Purdue University“.

Резултатите може да ве изненадат, но тие уште еднаш покажуваат зошто „Google“, „Facebook“, „Amazon“, „Microsoft“ и други големи технолошки гиганти се меѓу повеќето работодавци.

Дури и стажантите можат да се потпрат на плати од околу 3.000 до над 10.000 долари месечно, а најдобрите добиваат и предлози за постојан договор.

Еве ги условите кои ги нудат 10-те големи компании на идните вработени:

„Amazon“:

Годишна плата: 103.000 долари

Станбени трошоци: 16.200 долари годишно

Бонус при потпишување на договорот: Помеѓу 26.000 и 52.000 долари

Просечна месечна плата за стажантите: 7.634 долари

„Apple“:

Годишна плата: 110.000 долари

Станбени трошоци: 12.500 долари годишно

Бонус при потпишување на договорот: Помеѓу 10.000 и 40.000 долари

Просечна месечна плата за стажантите: 6.839 долари

„Facebook“:

Годишна плата: 107.000 долари

Станбени трошоци: 37.500 долари годишно

Бонус при потпишување на договорот: Помеѓу 75.000 и 100.000 долари

Просечна месечна плата за стажантите: 8.279 долари

„Google“:

Годишна плата: 112.000 долари

Станбени трошоци: Помеѓу 25.000 – 55.000 долари годишно

Бонус при потпишување на договорот: Помеѓу 10.000 и 60.000 долари

Просечна месечна плата за стажантите: 6.667 долари

„LinkedIn“:

Годишна плата: 120.000 долари

Станбени трошоци: 37.500 долари годишно

Бонус при потпишување на договорот: 10.000 долари

Просечна месечна плата за стажантите: 7.680 долари

„Microsoft“:

Годишна плата: 107.000 долари

Станбени трошоци: Помеѓу 15.000 и 30.000 долари годишно

Бонус при потпишување на договорот: Помеѓу 20.000 и 50.000 долари

Просечна месечна плата за стажантите: 7.200 долари

„Snapchat“:

Годишна плата: 120.000 долари

Станбени трошоци: 80.000 долари годишно

Бонус при потпишување на договорот: 20.000 долари

Просечна месечна плата за стажантите: 9.000 долари

„Samsung“:

Годишна плата: 120.000 долари

Станбени трошоци: непознато

Бонус при потпишување на договорот: 20.000 долари

„Uber“:

Годишна плата: 110.000 долари

Станбени трошоци: 37.500 долари годишно

Бонус при потпишување на договор: непознато

Просечна месечна плата за стажантите: 7.317 долари

„Twitter“:

Годишна плата: 120.000 долари

Станбени трошоци: 37.500 долари годишно

Бонус при потпишување на договорот: 18.500 долари

Просечна месечна плата за стажантите: 6.543 долари

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail