Еве како ќе изгледа планетата во 2100: Овие народи ќе бидат најбројни

download-1.jpg

Според ОН во 2100 година, планетата ќе има 11.2 милијарди жители.

До крајот на 21 век, Африка најмногу ќе придонесе за раст на населението.

Овој континент ќе има раст на популацијата, а многу земји, меѓу кои и развиените ќе имаат сериозен пад на населението.

Индијци ќе има повеќе од Кинези. Планетата ќе биде пренаселена, старото население ќе биде доминантно, а со тоа ќе се јави и проблем за храна.

Во светот и сега живеат повеќе луѓе. На Балканот Србите тогаш ќе бидат 3.5 милиони, Хрватите ќе бидат 2.6 милиони, БиХ ќе има 1.9 милиони жители, а Македонците за 500.000 помалку. Црногорците ќе бидат за 183.000 помалку. Словенците ќе изгубат околу 400.000 луѓе.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail