ЕВН Вработува ORACLE DATABASE ADMINISTRATOR

evn.jpg

ORACLE DATABASE ADMINISTRATOR (М/Ж)

Опис на работните задачи:

 • Проектирање, кодирање, тестирање и поддршка на најновата генерација решенија – бази на податоци: Oracle 10g, 11g и 12c,
 • Одговорен за безбедносните аспекти на базите на податоци, превенцијата од загуба на податоци (Data Security, Backup & Recovery),
 • Конфигурирање на backup за Oracle бази (RMAN и datapump),
 • Администрација на Standby/Failover (Oracle Data Guard),
 • Oracle RAC & ASM инсталација и администрација,
 • Познавање на миграциски техники за Oracle,
 • Искуство со Oracle middleware (апликациски сервери),
 • Остварување постапки за враќање на податоци (restore), имплементација на recovery процедури и редовен backup на системите.

Потребни квалификации и лични карактеристики:

 • 3 – 5 години релевантно работно искуство,
 • Ефективни комуникациски вештини, пишани и вербални (особено со лица кои немаат големи познавања за IT технологии),
 • Основно познавање на оперативните системи Windows и Linux.

Компетенции:

 • Насоченост кон резултати,
 • Висока организираност,
 • Фокус на одлична интерна и екстерна комуникација со клиенти,
 • Способност за менаџирање на повеќе проекти од различни функционални области истовремено,
 • Способност за изнаоѓање инвентивни решенија за подобрување на перформансите на базите на податоци со кои ќе управува,
 • Способност за разбирање на комплексните проблеми од областа на работење и можност да препорачува ефикасни решенија за нивно отклонување.

Доколку сте заинтересирани за кариера во ЕВН Македонија, на [email protected]испратете куса биографија и мотивационо писмо, или потполнете ја електронската апликација на нашата интернет-страница http://www.evn.mk

Напомена: Доколку сакате Вашите податоци да бидат зачувани во нашата база на податоци согласно Законот за заштита на лични податоци, покрај биографијата и мотивациското писмо треба да испратите и изјава за дозвола за користење на лични податоци за потребите за вработување (https://www.evn.mk/Careers/OnlineApplication.aspx)

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail