Evropskata-komisija-bara-kandidati-za-pet-meseci-platena-praktikantska-rabota.jpg

Европската комисија бара кандидати за пет месеци платена практикантска работа

1.300 избрани ќе добијат плата од 1.176,83 евра месечно, со покриени патни трошоци, здравствено осигурување и осигурување од незгода.

 

Избраните студенти веќе се на пракса во Европската комисија, а наскоро можеш да бидеш и ти, доколку аплицираш за нова рунда на практична работа од октомври до февруари 2019 година. Исто така можете да бидете на пракса во едно од другите извршни тела и европски институции, како што е European External Action Service или Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises.

Околу 1.300 избрани ќе заработат 1.176,83 евра секој месец, ќе имаат покриени патни трошоци, здравствено осигурување и осигурување од незгода.

 

Апликациите ќе траат до 31 јануари и ќе им претходат процеси за евалуација и селекција кои ќе траат од март до крајот на јуни 2018 година. Сите потребни информации може да се најдат на линков.

 

Извор: Studentski.hr

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail