Факултетите во Босна и Херцеговина воведуваат програма за плетење

heklanje.jpg

Најновата ранг лист на светски универзитети покажува дека на самиот врв се наоѓаат факултетите од Босна и Херцеговина.

Аналатичарите сметаат дека за тоа придонесуваат студентите со својата идеја за друштвен прогрес.

Студентите сметаат дека тие се најмоќни во една заедница.

„Иницијативата за воведување на плетење доаѓа токму од студентите. Благодарение на нашите друштвени ангажмани успеавме да ги решиме сите проблеми и да се свртиме кон нови правци и да бидеме пример на ЕУ, но и на светските стандарди“ вели студентски претставник на Иницијативата.

Од Агенцијата за вработување велат дека ова е историска одлука и дека има 100 000 празни работни места на оваа струка.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail