Фестивал на кратки филмови во МКЦ: „Skopje frames 2021“

Festival-na-kratki-filmovi-vo-MKC-Skopje-frames-2021.jpg

Фестивал на кратки филмови во МКЦ: „Skopje frames 2021“

ЅKOPJE FRAMES 2021 претставува меѓународен фестивал на краток филм што се организира за прв пат и кој ќе се одржи во МКЦ, кино Фросина, Скопје на 1-ви и 2-ри февруари 2021 година.
Фестивалот се стреми да инспирира, унапреди и овозможи поддршка за креирање на кратки филмови, особено во време кога пандемијата COVID-19 има значително влијание врз филмската индустрија. Како и споделување и зајакнување на заедничката желба и аспирации за уживање во кратки филмови.
Програма:
Име на филм | Режисер | Земја | Времетраење
🎥 Construct 42 | Nikola Angelkoski | Macedonia | 4:13
🎥 Freight | Sava Zivkovic | Serbia | 5:00
🎥 Winner | Samuel Chovan | Slovakia | 3:30
🎥 Apelul – The Call | Sefun Zaharia | Romania | 4:32
🎥 Downfall | Bradley Cocksedge | England | 04:00
🎥 You know what I have nightmares about | Aglaja Filipovic | Croatia | 15:15
🎥 Black and Faulty | Marko Dzambazoski | Macedonia | 11:28
🎥 Little One | Ana Andonova | Macedonia | 14:55
🎥 Mr. World | Josip Trajkoski | Macedonia | 7:32
🎥 Aladdin’s Kitchen | Stefan Krasic | Serbia | 14:55
🎥 Deaflands | Bruno Veljanovski | Macedonia | 6:00
🎥 Babush | Vladislav Gavrilovski| Macedonia | 2:34

Извор: vistina.com.mk

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail