Филозофскиот филмски фестивал гостува на Славјански во Св. Николе

18056023_1562255657118508_5491911344697977080_o.jpg

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ гостува Филозофскиот филмски фестивал.

Во рамките на фестивалот беше организирана работилница за учениците од СОУ Кочо Рацин – Свети Николе со наслов „Вовед во филм – како настанува филмска слика?“ со ментор Ана Опачиќ. Во рамките на работилницата беа опфатени и две практични задачи.

Понатаму, фестивалот продолжи со проекција на филмот „Граѓанинот Кејн“ во режија на Орсон Велс и дискусија.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail