Фондацијата ЛЕОРОН додели 70 стипендии за студенти од социјалните категории

stipendii.jpg

70 студенти од социјалните категории земаа стипендија од Фондацијата ЛЕОРОН, добротворна организација со седиште во Скопје и дел од институтот ЛЕОРОН од Дубаи.

Стипендиите се доделија на 21-ви септември во просториите на Институтот, при што студентите потпишаа договори за едногодишни стипендии.

Од фондацијата истакнаа дека вложуваат напори да ги елиминираат разликите во образованието и да обезбедат еднаков пристап до високото образование кај граѓаните.

“Мисијата на Фондацијата ЛЕОРОН е промоција на академскиот развој во заедниците каде што работи. Сигурна сум дека сите вие ќе придонесете кон оваа мисија со вашата работа во нашето општество и заедницата во која живееме”, вели Ваљјета Јусуфи, извршен директор на Институтот ЛЕОРОН.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail