ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ” – СКОПЈЕ ДОДЕЛИ 39 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2020/21 ГОДИНА

fondacija-trajce-mukaetov.png

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје во насока на реализирање на своите програмски определби, а врз основа на Правилникот за критериумите, постапката и користењето на средствата на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје за студенти на Фармацевтскиот факултет – Скопје според програмата за работа на Фондацијата за 2020 година и одлуката на Управниот одбор на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје бр. 02-41/1 од 10.11.2020 година за усвојување на конечната ранг листа на стипендисти студенти по фармација за учебната 2020/2021 година на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје врз база на предложената прелиминарна ранг листа од Комисијата за распределба на стипендии за студенти по фармација ја објавува

конечната ранг листа на стипендисти студенти по фармација за учебната 2020/2021 година на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје:

Студенти од трета година на студиска програма за магистер по фармација

 1. Фросина Димоска
 2. Анастас Димоски
 3. Марија Нунева
 4. Стефани Ивановска
 5. Цветанка Солакова
 6. Стефани Мечева
 7. Тања Николовска
 8. Зорана Цветаноска
 9. Ивана Стојановска
 10. Боби Ацевски
 11. Албина Јусуфи
 12. Искра Стојаноска
 13. Нина Муратагиќ
 14. Емилија Себатоска
 15. Сања Груjиќ
 16. Анамарија Божиноска

Студенти од четврта година на студиска програма за магистер по фармација

 1. Николија Давитковска
 2. Искра Велевска
 3. Влатко Недев

Конечната ранг листа на стипендисти на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје е усвоена од страна на Управниот одбор на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје, по предложената прелиминарна ранг листа од Комисијата за распределба на стипендии за студенти по фармација во состав: Проф. Др. Светлана Кулеванова – Претседател на комисијата, Проф. Др. Зоран Стерјев, Проф. Др. Руменка Петковска, Г-ѓа Наташа Настева, Г-ѓа Соња Угарковиќ, Г-дин Дамјан Георгиевски – членови на комисијата.

Извршната канцеларија на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје ќе ги контактира сите стипендисти за потпишување на Договори за стипендирање.

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје во насока на реализирање на своите програмски определби, а врз основа на Правилникот за критериумите, постапката и користењето на средствата на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје за студенти на Медицинскиот факултет – Скопје според програмата за работа на Фондацијата за 2020 година и одлуката на Управниот одбор на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје бр. 02-43/1 од 10.11.2020 година за усвојување на конечната ранг листа на стипендисти студенти по медицина за учебната 2020/2021 година на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје врз база на предложената прелиминарна ранг листа од Комисијата за распределба на стипендии за студенти по медицина ја објавува

конечната ранг листа на стипендисти студенти по медицина за учебната 2020/2021 година на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје:

Студенти од трета година на општа медицина

 1. Анастасија Петличковска
 2. Деспина Кочова
 3. Елиза Жоговска
 4. Бобан Тасевски
 5. Давор Стевчески
 6. Александар Ламбевски
 7. Марија Лазареска
 8. Ирена Лазарева
 9. Кристина Иваноска
 10. Јасин Рустеми

Студенти од четврта година на општа медицина

 1. Андреј Кодовски
 2. Сања Ивковска
 3. Васил Шиков
 4. Ѓорѓи Стаменковски
 5. Трајчо Трајков
 6. Сања Тошевска
 7. Ева Танчева
 8. Симона Георгиевска
 9. Мартина Петрова
 10. Ивана Балоска

Конечната ранг листа на стипендисти на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје е усвоена од страна на Управниот одбор на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје, по предложената прелиминарна ранг листа од Комисијата за распределба на стипендии за студенти по медицина во состав: Проф. Др. Соња Топузовска – Претседател на комисијата, Проф. Др. Бети Зафирова – Ивановска, Проф. Др. Емилија Влашки, Проф. Др. Рубенс Јовановиќ, Проф. Др. Илија Џонов и Г-дин Јован Јованов – членови на комисијата.

Извршната канцеларија на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје ќе ги контактира сите стипендисти за потпишување на Договори за стипендирање.

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail