Фондацијата „Трајче Мукаетов” – Скопје додели 40 нови стипендии за учебната 2021/22 година

fondacija-trajce-mukaetov.png

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје во насока на реализирање на своите програмски определби, а врз основа на Правилникот за критериумите, постапката и користењето на средствата на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје за студенти на Фармацевтскиот факултет – Скопје според програмата за работа на Фондацијата за 2021 година и одлуката на Управниот одбор на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје бр. 02-44/1 од 15.11.2021 година за усвојување на конечната ранг листа на стипендисти студенти по фармација за учебната 2021/2022 година на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје врз база на предложената прелиминарна ранг листа од Комисијата за распределба на стипендии за студенти по фармација ја објавува

конечната ранг листа на стипендисти студенти по фармација за учебната 2021/2022 година на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје:

Студенти од трета година на студиска програма за магистер по фармација

 1. Дамјан Георгиевски
 2. Филип Тодоров
 3. Исидора Давитковска
 4. Радмила Мојсовска
 5. Дамјан Димковски
 6. Александра Чанкулова
 7. Ива Цекова
 8. Стефанија Попова
 9. Лазе Раманчев
 10. Јована Михаиловска
 11. Христина Милеусниќ

Студенти од четврта година на студиска програма за магистер по фармација

 1. Борјана Пешевска
 2. Матеј Ѓошевски
 3. Јелена Петровиќ
 4. Евангелина Лажовска
 5. Сара Ристевска
 6. Јована Стојанова
 7. Елена Велкоска
 8. Кристина Крцовска
 9. Маргарита Танева

Конечната ранг листа на стипендисти на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје е усвоена од страна на Управниот одбор на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје, по предложената прелиминарна ранг листа од Комисијата за распределба на стипендии за студенти по фармација во состав: Проф. Др. Зоран Стерјев – Претседател на комисијата,Проф. Др. Ана Поцева Пановска, Проф. Др. Ѓоше Стефков, Г-ица Тамара Танчева, Г-ѓа Соња Угарковиќ и Г-ѓа Наташа Настева – членови на комисијата.

Извршната канцеларија на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје ќе ги контактира сите стипендисти за потпишување на Договори за стипендирање.

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје во насока на реализирање на своите програмски определби, а врз основа на Правилникот за критериумите, постапката и користењето на средствата на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје за студенти на Медицинскиот факултет – Скопје според програмата за работа на Фондацијата за 2021 година и одлуката на Управниот одбор на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје бр. 02-46/1 од 15.11.2021 година за усвојување на конечната ранг листа на стипендисти студенти по медицина за учебната 2021/2022 година на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје врз база на предложената прелиминарна ранг листа од Комисијата за распределба на стипендии за студенти по медицина ја објавува

конечната ранг листа на стипендисти студенти по медицина за учебната 2021/2022 година на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје:

Студенти од трета година на општа медицина

 1. Јована Цветановска
 2. Николче Мојсоски
 3. Филип Николовски
 4. Ана Филипче
 5. Глигор Палчевски
 6. Марко Маркоски
 7. Рената Најденкоска
 8. Ангела Петреска
 9. Маја Пандова
 10. Павлинка Ташева
 11. Стефанија Поп Антоска
 12. Ивана Настоска

Студенти од четврта година на општа медицина

 1. Виктор Николоски
 2. Теодора Узунова
 3. Сенад Бајрамоски
 4. Леона Лазаревска
 5. Цвете Јанеска
 6. Сашка Пејовска
 7. Евгенија Грижоска
 8. Лара Каргова

 

Конечната ранг листа на стипендисти на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје е усвоена од страна на Управниот одбор на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје, по предложената прелиминарна ранг листа од Комисијата за распределба на стипендии за студенти по медицина во состав: Проф. Др. Соња Топузовска – Претседател на комисијата, Проф. Др. Бети Зафирова – Ивановска, Проф. Др. Анита Арсовска, Проф. Др. Елизабета Чадиковска, Проф. Др. Илија Џонов и Г-дин Ѓорѓи Стојковски – членови на комисијата.

Извршната канцеларија на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ – Скопје ќе ги контактира сите стипендисти за потпишување на Договори за стипендирање.

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail