ФОТО+18: Одалечено племе јаде само мајмуни и има шест прсти на нозете

pleme.jpg

Во јужниот дел на Еквадор и тоа во најдлабокиот дел на џунглата живее оддалеченото племе Хуаорани. Бројот иу е околу 4.000 луѓе и сите водат прост начин на живот. Не знаат многу за цивилизацијата и се прехрануваат со  мајмуни.

Племето Хуаорани живее во амазонската дел на јужен Еквадор, неговите членови одбиваат секаков контакт со надворешниот свет и претпочитаат да се оддалечени.

Животот на луѓето таму е како во правековите – жените се работат во полето, а мажите ловат. Сите се прехрануваат главно од мајмунско месо, тука, понекогаш фаќаат и свиња. Јадат исто разни треви и билки кои се наоѓаат во џунглата.

Главното оружје на племето се лаковите со отровни стрели. Хуаораните се исто и мајстори за качување по дрвјата. Им помага и чудна карактеристика – сите во племето имаат по шест прсти на нозете.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail