Франција го казни Гугл со 150 милиони евра

google-485611_960_720.jpg

Агенцијата денеска најваи дека употребените методи од Гугл Адс се „нејасни и тешко разбирливи“ и дека компанијата овие ги употребува „не нерамноправен и произволен начин“.

Француската агенција за пазарна конкуренција ја казни компанијата Гугл со 150 милиони евра за „злоупотреба на својата доминантна позиција“ на пазарот на рекламите на интернет.

Агенцијата денеска најваи дека употребените методи од Гугл Адс се „нејасни и тешко разбирливи“ и дека компанијата овие ги употребува „не нерамноправен и произволен начин“.

Исто така побара од Гугл да објасни како го употребува Google Ads и нејзините процедури за суспендирање на сметките.

Од друга страна Гугл преку соопштение рече дека ќе ја обжали одлуката додавајќи дека нејзинити политики на рекламирање се креирани за да ги заштити потрошувачите од „експлоативните и абузивните реклами“.

извор: слободен печат

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail