Глобално призната винска квалификација WSET – конечно во Македонија

60052586_451268465609944_4742520793961857024_n.jpg

Сте размислувaле ли својoт интерес за виното да го претворите во кариера?

Центарот за винска едукација Wine Way, официјален македонски претставник на престижната лондонска школа Wine&Spirit Education Trust (WSET), напочетокот на јуни, по втор пат, одржува курсеви за прво и второ ниво – WSET Level 1 in Wines и Level 2 in Wines & Spirits.За двете нивоа е потребно само љубов, не и предзнаење.

Кандидатите кои успешно ќе ги положат овие квалификации, се здобиваат со глобално признат сертификат – еден од најбараните во описите на работно место во винската индустрија.

Следните курсеви се закажани за почетокот на јуни. Рокотзапријавување е 17 мај, а бројотнаместата е ограничен. ЌебидатодржаникурсевиодLevel 1 (2ри и 9ти јуни) иLevel 2. За квалификациите за Level 2 можете да изберете една од трите опции која најдобро се вклопува во вашиот распоред– 31ви мај, 1 и 8ми јуни;5ти,6ти и 7ми јуни и 31мај до 11 јуни.

Македонија, од јануари, сепридружинаглобалнатамрежаоднад 700 винскиедукатори (APP – Approved Program Provider) и станаеднаод 70-те земјикоиимаатсвојовластенпретставник и едукаторнапрестижнаталондонскашколазавино и жестокалкохол WSET – Wine and Spirit Education Trust. WSET квалификациитесеглобалнопознатикакоинтернационаленстандардзавинскознаење и “возачкадозвола” восветотнавиното.

Основачот на Wine Way, Петар Величковиќ е CMS (Court of Master Sommelier) сертифициран сомелиер и единствениот WSET вински едукатор од Mакедонија. Има повеќе од 10 години работно искуство во светски елитни хотели и ресторани.

Повеќеинформациизаедукационототело и WSET квалификациите, како и детализакурсевитекои Wine Way гинуди, можетеданајдетенанивнатавебстрана wineway.orgи на фејсбук профилот https://www.facebook.com/winewaycentre/

 

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail