svedska.jpg

The Mid Sweden University  нуди голем број на стипендии за мастер студии на студенти од целиот свет.

Стипендиите се од област на технологија, економија, туризам, ИТ и одржлив развој.

Се повикуваат студентите од сите области да аплицираат за мастер студии од спомнатите области. Освен школарината се покриени сите трошоци.

Школарината е платена само на студентите од ЕУ и Швајцарија. Оваа програма овозможува лични и професионални развод на идните студенти и запознавање на шведската култура.

Заинтеренсираните кандидати за процесот на апликацијата може да прочитаат тука.

Рокот за пријавување е 15 јануари 2019 година.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail