Хотел за мачки во Анталија: Дрвена трикатна зграда со 64 соби

Hotel-za-machki-vo-Antalija-Drvena-trikatna-zgrada-so-64-sobi.jpg

Хотел за мачки во Анталија: Дрвена трикатна зграда со 64 соби

Во паркот „Докум“ во турскиот град Анталија има нова оригиналнна атракција за посетителите… Имено, таму е поставена дрвена минијатурна градба со простор за престој за мачки.

Станува збор за мала дрвена трикатна зграда со 64 соби кои се целосно опремени за удобен и безбеден престој на мачките. Покрај зградата, поставени се и помали куќи и други објекти за мачки, како еден вид „град на мачките“.

Општината Кепез – во Анталија, објави дека паркот, по своите музеи, библиотеки, уметнички галерии и научниот центар, сега доби и катче за удобен престој на животните.

Извор: denesen.mk

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail