Инфо сесија за програмата Student Ambassador на Мајкрософт

65c936b5a308c3ecd39227edb709aaa1_XL.jpg

Мајкрософт организира Инфо сесија за една од најкорисните програми за студенти која веќе е во тек, а наскоро ќе примаат и нови членови. Инфо сесијата е планирано да се одржи во понеделник (17.5.2021 г.) во 19 часот преку платформата Teams. За таа намена е креиран и настан на социјалните мрежи https://fb.me/e/d97X6frgk.

Microsoft Learn Student Ambassadors е програма на Microsoft за поттикнување и поддржување на студентите за да се усовршат на технички план, но и да ги подобрат своите презентациски, лидерски и други вештини. Секој кој е дел од програмата добива бенефити од Microsoft кои може да ги користи за сопствени цели, како на пример:

  • Персонален мејл@studentambassadors.com и пристапдо Teams каналите на програмата
  • MSDN Premium претплата (пристап до сите Microsoft софтвери бесплатно)
  • Секој месец 150$на Azure платформата
  • LinkedInLearning
  • Ваучер за Fundamentals испитите на Microsoft
  • TechSmith софтвер
  • Покана на Microsoft Summit
  • Microsoft swag

Програмата има внатрешни нивоа каде што студенти можат да напредуваат со тоа што би организирале или учествувале во студентски активности, како на пример: организирање на предавање/настан, завршување на learning path на Microsoft Learn, одржување презентација, пишување на блог и др.

За да се стане дел од програмата има процес на апликација кој треба да биде одобрен од Microsoft. Повеќе за програмата можете да прочитате на следниов линк: https://studentambassadors.microsoft.com/

Моментално во Македонија имаме 4 студенти во програмата, а ако сакаш и ти да станеш следниот член дојди на Инфо сесијата на 17.5.2021 во 19 часот за да дознаеш повеќе или да поставиш прашање. Инфо сесијата ќе се одржи на следниов линк: Microsoft Teams.

Извор: УГД

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail