Издадена Монографија по повод 25 години Педагошки факултет

Izdadena-Monografija-po-povod-25-godini-Pedagoshki-fakultet.jpg

Издадена Монографија по повод 25 години Педагошки факултет

Четврт век високообразовна установа за образование на наставници и воспитувачи. Од Педагошки факултет до Факултет за образовни науки, Факултетот чествува 25 години образование.

И четврт век е доволно за почит и достојно за восхит, но ако се земе предвид дека тие 25 години се всушност само продолжување на долга и богата образовна традиција, која институционално досегнува сè до Учителската школа во 1945 година, станува јасно пред каква историска величина стоиме.

Оваа Монографија ги следи сите фази од нејзиниот растеж, секако со акцент на последните 25 години, кога живо го сведочевме тој трнлив но радосен од. Тие сведоштва се долг кон нашите предци, но и аманет за нашите деца. Да сведочат и судат.

Монографијата може да се најде во продолжение.

Монографија (.pdf)

Извор: УГД

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail