ЈСП Скопје со нова апликација корисна за граѓаните

jsp.jpg

Планерот на ЈСП СКОПЈЕ е веб апликација која може да им помогне на корисниците на јавниот превоз да го испланираат своето патување.

Оваа алатка содржи три типови на помагала, кои им овозможуваат на граѓаните да ја проверат трасата и времето на патување и истото можат да го најдат како јазичиња на страницата www.info.skopska.mk, информираат од Јавното претпријатие.

СТАНИЦИ – овозможува јасен преглед на сите почетни станици низ кои стартуваатодредени линии и преостанатото време на тргнување на возилата.

ЛИНИИ – оваа алатка овозможува јасен преглед за одредена линија, поточно сликовито и текстуално ги наведува станиците низ кои поминува возилото на ЈСП СКОПЈЕ, за одбраната линија.

СОВЕТНИК – оваа алатка користи за определување на линијата и трасата на патувањето. Со внесување на почетната точка каде што се наоѓа патникот и крајната дестинација, може да се добие информација со која линија да се пристигне до посакуваната цел, дали треба да направи преседнување во друго возило, за колку време пристигнува возилото и за колку време ќе пристигне.

Оваа веб апликација може да се прегледува и од мобилен телефон, со едноставно пребарување на страната www.info.skopska.mk. Истата на граѓаните им го олеснува превозот и им го заштедува драгоценото време.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail