Каде живеат најмногу милионери?

australia-wallpaper-1.jpg

Листата која ја состави „Бизнис инсајдер“ на 18 земји со најмногу милионери ги опфаќа Австралија, Данска, Шведска, Холандија, Белгија, Тајван, Шпанија, Јужна Кореја, Швајцарија, Австрија, Канада, Италија, Кина, Франција, Германија, Велика Британија, Јапонија, САД.

Според информациите на „Кредит Свис“ скоро 33 милиони луѓе низ целиот свет имаат повеќе од 1 милион долари.

Во Америка има 13,6 милиони возрасни лица со богатство од над 1 милион долари, а тоа е 41 отсто од сите светски милионери или повеќе од осум земји заедно.

Швајцарија има најмногу милионери по глава на жител. Скоро 12 отсто од возрасните во земјата се милионери, или по еден на секои 8,6 жители.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail