Како да препознаете глупави луѓе? Фројд го откривал тоа со една единствена реченица

freud2.jpg

Првиот знак за човечката глупост е целосно отсуство на срам, рекол Фројд.

Сигмунд Фројд, најпознатиот психијатар и татко на психоанализата ни остави генијални мудрости и изреки за сите времиња.

Меѓу нив е и лекцијата која секој треба да ја запомни – како да препознаете глупави луѓе.

Легендарниот психијатар човечката глупост ја открил многу брзо, а го објаснува тоа со една единствена реченица:

„Првиот знак за човечката глупост е целосно отсуство на срам“, рекол Фројд.

Значи, кога ќе се најдете во ситуација да ви е срам поради туѓото однесување или туѓа изјава, или се чудите на нечии неверојатни постапки, веднаш знаете со кого си имате работа.

извор: слободенпечат

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail