Како допишувањето влијае на менталното здравје

whatsapp_1564995003.jpg

Истражувањата кои ги направиле двajца научници  од Велика Британија, покажаа дека апликациите за допишување позитивно влијат на менталното здравје.

Модерните генерации се помалку комуницираат меѓу себе туку користат разни апликации, видеа, директни пораки.

Веројатно мислите дека честото пишување меѓу социјалните мржеи може лошо да влијае на вашето ментално здравје, но ова истражување го покажува спротивното од тоа.

Истражувањето кое го направиле две научници од Велика Британија, а е објавено во списанието „ Journal of Human-Computer Studies”“ покажа дека апликацијата како Ватсапп има позитивно влијание на менталното здравје.

Виртуелната комуникација прави луѓето да се чувствуваат подобро и да ја кренат самодовербата.

Колку повеќе време поминувале на Ватсапп толку корисниците се чувстуввале поблиски со совите пријатели.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail