Како учелницата на факултет влијае врз студентите

classroom_1568365320.jpg

Познато е дека бојата и дизајнот на просторот каде се наоѓаме влијае на расположението.

Истотака, предавалните на факултет може да влијаат на расположението на студентите, на нивното размислување и успесите. Атмосефарата во предвална влијае како и на добри така и лоши резултати.

Токму поради тоа е важно студентите да учат во соодветни услови.

Сината боја ја зголемува креативноста

Боите имаат големо влијание кога станува збор за расположение на студентите. Боите може да влијаат на тоа како студентите се перципираат меѓу себе. Црвената боја помога при концентрација на студентите.

Предавалната треба да биде средена и чиста

Жолтата боја влијае на комуникацијата меѓу студентите.  Жолтата боја исто така ја зголемува енергијата и го поправа расположението. Освен бојата важен и е мебелот.Имено, угодниот амбиент влијае на концетрацијата, памтењето и учењето на студентите.

Малите простории предизвикуваат нервоза

Големината на просторијата влијае на методолгијата, однесувањето и меѓусебното односи меѓу студентите. Поточно, во малите простории на студентите им недостига простор, а тоа предзвикува нервоза кај нив.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail