Кои здравствени проблеми ги предизвикува сувиот воздух во вашиот дом?

kaslanje3.jpg

Сувиот воздух многу брзо делува врз нашиот организам. Уште повеќе ни ја суши кожата, а освен тоа и се појавуваат респираторни проблеми и проблеми со очите. Со ова може многу лесно да влијае негативно врз децата кои патат од астма. Кои други здравствени проблеми може да ги предизвика?

  • aстма
  • појава на бронхит
  • можни крвавења од носот поради исушена слузница на носот
  • константа дехидратација на организмот
  • лесна зараза со вируси и бактерии
  • воспаление на синуси
  • иритација на очите

Воздухот во просториите се суши поради греењето и несоодветната вентилација. Поради тоа мора да обратите внимание и да поставите неколку билки, кои ќе го навлажнуваат воздухот, а исто така и навлажнувачи.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail