6-Medium-10.jpg

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе со почеток од 18:00 часот, заеднички концерт одржаа мандолинскиот оркестар „Свети Николај“ од градот домаќин под диригентство на легендарниот маестро Кирил Трајков, и мандолинскиот оркестар од Сандански, Бугарија.

Двата оркестри, покрај посебните настапи, имаа и заеднички дел во кој беа изведени пет дела кои се на репертоарот на оркестарот „Свети Николај“.

Извор: https://msu.edu.mk

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail