Конкурс за партиципација на високообразовните установи во CEEPUS мрежите за академската 2017/2018 година

CEEPUS.jpg

Конкурс за партиципација на високообразовните установи во CEEPUS мрежите за академската 2017/2018 година

Централноевропска програма за размена во областа на универзитетски студии 
(CEEPUS-Central European Exchange Program for University Studies) објавува:

КОНКУРС
за партиципација на високообразовните установи
во CEEPUS мрежите за академската 2017/2018 година


Република Македонија како потписник на Договорот помеѓу Република Албанија, Република Австрија, Република Бугарија, Босна и Херцеговина, Република Хрватска, Република Чешка, Република Унгарија, Црна Гора, Република Полска, Република Молдавија, Романија, Република Србија, Република Словачка, Република Словенија и Косово за промовирање на соработката во полето на високото образование во рамките на Централноевропската програма за размена во областа на универзитетските студии (CEEPUS III – Central European Exchange Program for University Studies), им овозможува на високообразовните институции да партиципираат, како координатори или партнери, во CEEPUS III универзитетските мрежи од различни области. CEEPUS мрежата ја сочинуваат најмалку три држави членки на CEEPUS програмата, при што еден член ја има улогата на координатор на мрежата. Координаторите и партнерите на мрежите можат да бидат високообразовни установи и нивните придружни членки.

Програмата има за цел да промовира мобилност на студенти и наставен кадар, и соработка и развивање на заеднички програми што води до заеднички дипломи (Joint degree).

Единствен начин е online аплицирање на www.ceepus.info

Крајниот рок за аплицирање е 15 јануари 2017 година.

За подетални информации обратете се во Националната CEEPUS канцеларија при Министерството за образование и наука, на контакт телефон 

02/ 3140185 или на e-mail: olga.dukovska@mon.gov.mk.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail