maxresdefault-810x456.jpg

Куба е земја која е атрактивна турстичка дестинација веќе долго време. Во изминатата 2018 година, во Куба биле 4.74 милиони туристи. Оваа борјка се очекува уште повеќе да расте и да се зголемува, и за 2019 година се очекува да има над 5 милиони.

Оваа година во Куба се очекува зголемен број на туристи пред се поради се поголемиот број на опции за сместување, цените на хотелите, но и поради поевтинувањето по мандатот на Обама.

Куба е земја со низок степен на криминал, а народот е доста расположен и поизтивен.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail