Летен универзитет за континентално право

19402156_1408744695841607_4023318603683127650_o.jpg

Француската фондација за континентално право ќе го одржи 12. Летен универзитет за студенти, професори и професионалци во оваа област во периодот од 29 јуни до 29 јули2021, но оваа година, со оглед на ситуацијата, целосно online

https://www.fondation-droitcontinental.org/fr/universite-dete-summer-school-universidad-de-verano/.

Интернационалната димензија на овој настан, низ претходните изданија ја одредувалеучесници од околу 50 земји, а предавањата оваа година ќе ги одржат еминентнипрофесори во областа, на англиски, француски и шпански јазик. По успешното завршување на обврските, учесниците ќе добијат Сертификат за обука вообласта на континенталното право од Универзитетот Пантеон-Асас (Париз 2- UniversitéPanthéon-Assas (Paris II).

Извор: УКЛО

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail