Листа на најпросперитетните професии за 2017 година!

profesii.jpg

Најголемата социјална мрежа во светот за службени контакти „LinkedIn“ направи листа на најбараните и ветувачки професии за 2017 година.

Мрежата за личен развој ги рангира работните места врз основа на потенцијалот што тие го нудат. Најголемите предности на овие професии се можностите за напредок во кариерата, растот на работните места и можноста за зголемување на платите.

Најдобрите работни места во “LinkedIn“ за годинава се претежно во областа на финансиите, здравството и високата технологија.

Видете кои професии спаѓаат во Топ 11, како и каква е просечната годишна понудена плата за нив:

11. Софтверски инженер – 94 000 долари

10. Менаџер на проекти- 100 000 долари

9. Инженер на податоци – 105 000 долари

8. Програмски менаџер – 74 500 долари

7. Технички програмски менаџер – 129 000 долари

6. Финансиски аналитичар – 64 000 долари

5. Производствен менаџер – 97 500 долари

4. Инженер за безбедност – 140 000 долари

3. Инженер за продажба – 80 000 долари

2. Фармацевт – 123 000 долари

1. Лекар – 222 000 долари

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail