LTH Castings – ЛТХ Леарница доделува 10 Стипендии за 2018/2019 година

[pdf-embedder url=”https://studenti.mk/wp-content/uploads/2018/06/RASPISHUVAME-KONKURS-ZA-DODELUVANJE-STIPENDII.pdf” title=”РАСПИШУВАМЕ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ”]

Можност за аплицирање имаат студентите со просечна оцена 8,5 од III и IV студиска година додипломски студии на следните образовни установи:

Универзитет “Св.Кирил и Методиј” – Скопје

 • Машински факултет
 • Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ)

Универзитет “Св.Климент Охридски” – Битола

 • Технички факултет НУДИМЕ
 • Стипендија во висина од 48.000 денари годишно
 • Работење под стручно менторство (практична обука, помош при изработка на семинарски, истражувачки, дипломски и магистерски трудови
 • Финансирање на дополнителни едукации
 • Вработување по завршувањето на образованието ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА
 • Молба и кратка биографија – CV
 • Уверение за положени испити и копија од прва страна на индекс
 • Оригинална потврда за упис во студиската 2018/2019 година како редовен студент
 • Изјава дека кандидатот не е корисник на
 • Уверение за државјанство

DIE-CASTING THE FUTURE 

Комплетната документација можете да ни ги пратите на веб адресата : www.lthcastings.com

(под категоријата<Вид на вработување>означете го полето<Стипендирање>, или на e-mail адресата [email protected], со назнака “ Стипендии МК 2018/2019”.

За повеќе информации можете

да ни се јавите на телефонскиот број 046/204-418. Можноста за аплицирање е отворена заклучно со 30.09.2018 година.

Изборот и селекцијата на кандидатите ќе го изврши Комисија за

стипендирање составена од 5 члена, а за резултатите од изборот кандидатите ќе бидат известени најдоцна до крајот на октомври 2018 година.

 

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail