mk-2025-e1550041041633.jpg

„Оваа програма ќе обезбеди финансиска и менторска поддршка на 10 талентирани студенти во текот на четиригодишен период, со цел да го стимулира нивниот професионален и личен развој. На повикот добредојдени се да аплицираат средношколци со просечен успех 5.00 односно студенти со просек над 9.00, кои имаат освоено награди ипризнанија при што предност ќе имаат оние кои доаѓаат од социјално ранливи семејства“ – изјави Маја Сталеска, Координаторка на програмата во Македонија2025.

Еден од минатогодишните стипендисти на Фондот за поддршка на талентирани студенти – Давид Лазароски од Прилеп вели дека токму ваквиот тип на помош е она што им е потребно на младите во земјата.„Можам да кажам дека искуството ми го промени животот во позитивна насока и ми даде поттик да продолжам да работам кон реализирање на својот сон“  истакна Лазароски.

“Минатата година имавме чест да запознаеме прекрасни талентирани млади луѓе чиј прогрес и развој ги следевме во текот на целата година. Нѐ пленија со нивната искреност, желба и посветеност да успеат, со што дополнително овозможија овој Фонд да се формира и развие во четиригодишна програма за помош на многу други ученици/студенти на кои им е потребна поддршка од овој карактер“ – додава Сталеска.

Крајниот рок за прием на апликациите е 20-ти март. Апликациите ќе ги разгледува комисија составена од истакнати членови и партнери на Македонија2025.

Повеќе информации за повикот и начинот на аплицирање можете да најдете на следниот ЛИНК.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail